Däckservice

När däcken förvaras på rätt sätt håller de längre. Däcken måste skyddas mot direkt solljus och mot starkt neonljus som har hög ultravioletthalt.

Däcken måste även skyddas mot fukt och för hög värme. Även vätskor, oljor, långvarig förvaring, vridning, ozon och höga fall kan skada däcken.

Kontakta oss för mer tips och hjälp

Vi ordnar snabbt och smidigt ditt däckbyte inför vintern samt ordnar med förvaring av dina däck. Behöver din bil nya sommardäck eller vinterdäck har vi ett brett däcksortiment att erbjuda. Produktsortimentet består av däck till personbilar och lätta transportbilar.

Regler för vinterdäck

Mellan den 1 december och den 31 mars är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag ute, det vill säga om det är snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägbanan. Tänk på att även vägrenen räknas till vägbanan.

Dubbdäck får användas mellan den 1 oktober och den 15 april. Det är även lagligt att köra på dubbdäck under annan tid om det är eller befaras bli vinterväglag. Om du drar släpvagn gäller kravet på vinterdäck även för den.

Dubbdäck och friktionsdäck

Med vinterdäck menas dubbade däck eller så kallade odubbade friktionsdäck. Det får dock inte förekomma både dubbade och odubbade däck på samma fordon. Observera att det är tillåtet att använda odubbade friktionsdäck året runt, det finns ingen restriktion mot dem.

Priser

Hjulskifte

Vi kontrollerar alla däck vid hjulskifte - det är inte en servicefråga, det är en säkerhetsfråga!

250 kr för alla däck


Däckhotell

Vid val av däckhotell ingår alltid hjulskifte helt kostnadsfritt. Självklart är dina däck fullt försäkrade vid förvaring hos oss!

399 kr / termin


 Däckomläggning

Pris per däck

13" - 16" 150:-
17" - 18" 200:-
19" - 22" 250:-


 Balansering

100:-/hjul

För övriga prisuppgifter vänligen kontakta personal.